Меню сайту

Категорії розділу
Поради медичної сестри [0]
Матеріали для батьків [7]
Методичні матеріали [27]
Психологічна сторінка [3]
Психологія для педагогів та батьків
Поради логопеда [0]

Наше опитування
Чи задоволені Ви якістю освіти, що надає наш дитячий садок?

Всього відповідей: 43

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

free counters
Головна

Реєстрація

Вхід
Вітаю Вас Гість | RSS


ДНЗ №8 "Іскорка" м.Каховка


П`ятниця, 27.04.2018, 08:46
Головна » Файли » Методичні матеріали

ЗАДАЧІ ПО ОВОЛОДІННЮ ПРАВИЛАМИ СТОЛОВОГО ЕТИКЕТУ
17.05.2009, 20:27

ІІ МОЛОДША ГРУПА

 

·       Вчити  приймати і зберігати  правильну позу під час споживання їжі

·       Формувати в дітей навички охайно їсти (не кришити хліб, пережовувати їжу із закритим ротом, не розливати страву)

·       Привчати користуватися ложкою, виделкою,  паперовою серветкою

·       Вчити тому, що, чим і як їдять (хліб, котлета, салат, каша, запіканка тощо)

·       Звертати увагу на запропонований дорослим зразок правильного спілкування під час споживання їжі (тихо розмовляти, лагідним голосом, не говорити, коли рот повний...)

·       Звертати увагу на красу столів, що правильно сервіровані, викликати у дітей емоційний відгук у відповідь

                        СЕРЕДНЯ ГРУПА

 

·       Продовжувати вчити зберігати правильну позу за столом

·       Удосконалювати навички їсти акуратно, страву брати потроху, їсти безшумно, в міру потреби користуватися серветкою

·       Вдосконалювати вміння користуватися ложкою, виделкою, паперовою серветкою

·       Вчити користуватися ножем

·       Вчити способам звертання за столом, демонструвати спеціальні мовні формули („Подай (подайте), будь ласка”, „Дякую”, „Спасибі”)

·       Знайомство з тим,  що, як і з чим їдять (печиво, цукерки, фрукти з компотом, варене яйце, омлет, сосиски ...)

·       Формувати естетичне ставлення до сервіровки стола

 

СТАРША ГРУПА

 

·       Закріпляти вміння зберігати правильну позу під  час вживання їжі

·       Вдосконалювати вміння користуватися столовими приборами (ложка, виделка, ніж, серветка)

·       Продовжувати вчити тому, що, як і чим їдять (виноград, ягоди, риба, оладки...)

·       Вдосконалювати навички спілкування за столом (вправляти у використанні мовних формул)

·       Формувати вміння добирати скатертини і серветки, посуд, елементи прикрас для столу

·       Розвивати естетичне сприймання, естетичний смак

 

Категорія: Методичні матеріали | Додав: olvida
Переглядів: 2455 | Завантажень: 0 | Коментарі: 2 | Рейтинг: 4.8/4
Всього коментарів: 2
2  
Уверена, что ваш ребенок уже многому сможет вас научить, расспросите его.

1  
За деякі моменти навіть і не чув

Ім`я *:
Email *:
Код *:
Форма входу

Автор сайту В.В.Коваленко Copyright MyCorp © 2018